VEVERIČKE  POMAGAJO

Z  otroki  skupine  Veveričke,  smo  se  v  ponedeljek, 3.4.2023,  odpravili  na  obisk  v  skupino  Zvezdice (starost 1-2 leti). V naprej smo se dogovorili za obisk. Za  en  dan  so  se  naše  Veveričke  spremenile  v  prostovoljce. Zadan izziv je bil otrokom zelo zanimiv. Dojenčke so povabili k skupni igro, pomagali  so  jim  pri  izdelavi zajčka, z  dojenčki so skupaj prinašali  in  odnašali igrače ter lončke, skupaj so pospravljali igrače. Proti koncu srečanja so Veveričke pospremile dojenčke  k  mizi  in  skupaj so pomalicali. Naši prostovoljci  so poskrbeli za toplino in nežnost v igralnici; malo so jih pobožali in jih stisnili k sebi v naročje.

Ker je bilo otrokom opisano prostovoljstvo zelo všeč, smo se povezali še s skupino Sončnice iz enote Livade. Otroci so za leto dni starejši (starost 2-3 leta). Ko smo prišli v skupino smo se najprej spoznali. Sledila je kratka igra z žogo v krogu. Ker so se otroci nekoliko sprostili, smo se odločili, da gremo skupaj na sprehod. Odkorakali smo v garderobo, kjer so Veveričke uspešno pomagale mlajšim otrokom obuti čevlje in obleči jakno. Nato smo razporedile otroke v kolono tako, da sta dve Veverički držali za roko enega mlajšega otroka. Na sprehodu so nekateri otroci med seboj komunicirali, starejši so usmerjali mlajše. V zaključku srečanja so se skupaj lovili in prosto igrali na košarkarskem igrišču.

Tako naše Veveričke pomagajo.

Zahvala  gre  skupini Zvezdice  s  Fikro  in  Kristino in skupini Sončnice z Nušo in Niko, ker  so začutile, da  je  povezovanje dveh različnih starostnih obdobij koristno tako za vse predšolske otroke kot za nas odrasle.

Zapisali : Melita  in  Nika

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)