Prvi koraki v jesen

September je mesec, ko nekateri  otroci stopijo prvič v vrtec, zamenjajo vzgojiteljico ali  skupino, nekateri pa se le poslovijo od poletja  in ponovno zaživijo v svoji skupini z isto vzgojiteljico. Na tretjem paviljonu imamo letos tri skupine novinčkov  ( skupina Kuža, Zajček in Lisička) ter dve skupini 2-3 letnih otrok (skupini  Žogica in Polžek), katere otroci so že lani hodili v vrtec. Uvajalni mesec september je namenjen predvsem otrokom – novinčkom,  ki  se prvič ločijo od staršev. Zanje je to obdobje stresno, saj ne poznajo ne okolja, ne vzgojitelja, znajdejo se  v gruči nepoznanih otrok in vsi jokajo. Se pa otroci hitro prilagodijo in kmalu dobijo zaupanje do novih odraslih, ki jih pestuje, previja, hrani, jih skozi igro vodi in uči.

IMG_4967

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

V skupinah Žogica in Polžek, kjer otroci ne jočejo več,  se dogaja veliko stvari.                   V mesecu septembru smo se ob dnevu brez avtomobila na našem igrišču vozili s poganjalci , skiroji in kolesi, ki so jih otroci prinesli od doma. Otroci so se učili loviti ravnotežje in se izogibati drugih otrok, da ni in tudi bodoče ne bi, prihajalo do neljubih trkov.

 

01720160922_095430

Na dan jeseni  so otroci pomagali okrasiti teto Jesen, katera nas je (tudi s pomočjo staršev) obdarila z jesenskimi dobrotami. Ob njej smo z venčki na glavah rajali, plesali in se nato sladkali z grozdjem, jabolki, hruškami, slivami, trli smo mandlje in orehe.            Teta Jesen nas je bogato obdarila z okusi in barvami narave.

13420160923_095959

089

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)